NIET VERWONDERD. Cannabiskwekerij in Winkel: het Davidsfonds waarschuwde er vorig jaar al voor!

Foto FB Davidsfonds Winkel
Waarin een kleine gemeente groot kan zijn? In groot nieuws bijvoorbeeld. Haast in het centrum van het dorp, in elk geval op quasi gewijde grond, want langs het parcours van de eertijds roemruchtige paardenkoers op de weg, is vanochtend zowaar een cannabisplantage ontmanteld. 1.800 volwassen planten werden er aangetroffen.

Reputatie

Iedereen verbaasd en verbouwereerd. Winkel heeft geen reputatie op dat vlak. Op een spectaculaire blitz-arrestatie van een Hells Angel bij klaarlichte dag na, hebben de ordediensten hier nog maar zelden zwaar werk moeten leveren. Zelfs niet toen de overvalwagens van de toenmalige rijkswacht achter de brandweerkazerne klaarstonden om een mogelijke betoging met tegenbetoging neer te slaan ten tijde van de paardenkoersmiserie.

Als de kippen bij

Foto FB Davidsfonds Winkel
Toch is die verbazing over de ontdekking van die plantage vanmorgen onterecht. In de zomer van vorig jaar werd al gewaarschuwd voor een Winkelse versie van Eigen Kweek. De DF-afdeling haalde zelfs al haar dramatisch talent naar voren om te bewijzen dat de werkelijkheid wel eens de fictie kan achterhalen. Of omgekeerd. Of in elk geval, fictie of non-fictie, het was bijna echter dan de tv-reeks toen de DF-leden werden rondgeleid doorheen een tweedehandse plantage op de Winkelse buiten. De foto's op FB van het Davidsfonds laten daarover weinig twijfel.
Onze DF-afdeling was er in elk geval als de kippen bij, zullen we maar met een knipoog naar de werkelijkheid besluiten.

Het verslag van de feiten op kw.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...